1e nederlaag tegen DOSC in Den Dolder (2-0)

2 - 0

Laren 99 1

3e klasse C

19 oktober 2019 14:30

Na de eerste vier wedstrijden ging het vlaggeschip van SV Laren als koploper op visite bij het
onbekende DOSC in Den Dolder. Door de afwezigheid van enkele spelers moest coach Roest
wat puzzelen om met een onwennige 4-4-2 opstelling te starten. Of dit de oorzaak was van
een rommelige eerste helft zal wel de vraag blijven. Er waren wel enkele mogelijkheden voor
Laren maar het vizier van Bart Kaarsgaren en Joey Franken was vandaag niet goed afgesteld.
DOSC kreeg naarmate de eerste helft vorderde hoop op een goed resultaat tegen de
koploper. Zeker nadat de handige linksbuiten van de gastheren goed doorzette en de spits
van DOSC de eerste kans voor zijn team in een doelpunt kon omzetten : 1 – 0 wat ook de
ruststand werd. In de rust had Fred Roest enkele omzettingen gedaan waarmee hij hoopte
Laren wat meer grip op de wedstrijd te kunnen laten krijgen. Een behoorlijke tegenvaller was
het dan ook toen reeds in de 2 e minuut na de rust DOSC na een verdedigingsfout bij Laren
een tweede treffer kon scoren. Laren moest daarom al vrij snel na de theepauze meer risico
gaan nemen. Er werd aanvallend gewisseld en er werd meer op de helft van DOSC gespeeld.
Met het nodige fysieke geweld werden de aanvallende intenties van Laren tot staan
gebracht wat resulteerde in een flink aantal gele kaarten voor DOSC spelers. Meerdere vrije
schoppen op een kansrijke positie leverden echter geen aansluitingstreffer op, een kopbal
op de lat in de 60 e minuut was eigenlijk de enige uitgespeelde kans voor Laren. Wel ging
Laren mee in de fysieke strijd wat uiteindelijk ook uitmondde in diverse gele kaarten en zelfs
een rode kaart voor spits Karssen. Met het eindsignaal had Laren zijn eerste nederlaag te
pakken en werd FC Hilversum de nieuwe koploper in deze klasse. Daarachter een compacte
subtop met o.a. Laren die zaterdag a.s thuis tegen AH ’78 mag proberen het goede gevoel
van de eerste vier wedstrijden weer terug te vinden.
Verslag: Peter Majoor Foto's: Richard Timmerman