3 - 1

Laren 99 1

3e klasse C

15 februari 2020 14:30

Afgelopen zaterdag moest SV Laren op een winderig sportpark in Soest aantreden tegen VVZ ’49. Vanwege meerdere blessure gevallen moest zelfs een beroep gedaan worden op spelers van O19-1 om het team te completeren. De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en waren er weinig doelpogingen waar te nemen. Laren had wel de straffe wind in de rug maar deed te weinig om daar voordeel uit te halen en had ook de pech dat de scheidsrechter twee maal een handsbal net buiten de 16 meter van VVZ niet waarnam. VVZ nam halverwege de leiding toen een voorzet goed werd ingekopt en doelman van Rosmalen voor de eerste keer geklopt was. Laren probeerde wel om kansen af te dwingen en nadat Jordi Karssen eerste een goede kans aan zich voorbij had laten gaan prikte hij vlak voor de rust de gelijkmaker wel achter de doelman van VVZ. Ruststand dus 1 – 1. Na de theepauze bleef de wedstrijd gelijk op gaan al had VVZ wel een fysiek voordeel t.o.v. Laren. Toch kwam er nog een winnaar want nadat eerst Jordi Karssen de lat had geraakt scoorde VVZ tien minuten voor tijd uit een mooie aanval de 2 – 1. Laren wist inmiddels dat de beide koplopers in de poule ook op achterstand stonden en dat eigen puntverlies niet gewenst zou zijn. De laatste 10 minuten moest er met veel risico geprobeerd worden om nog een positief resultaat uit het vuur te slepen. Dit leverde uiteindelijk een derde tegentreffer op toen in de extra tijd een bal van grote afstand – met de wind mee – over de ver voor zijn doel staande doelman van Rosmalen werd geschoten. Een fraai slot van een rommelige wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende maar het wel kreeg. Na twee vrije weken komt Laren pas op 7 maart weer in actie. Thuis tegen koploper CJVV moet dan worden gepoogd om de achterstand op CJVV terug te brengen naar 1 punt en zo in de kampioensrace te blijven.