12 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

Sjoerd Verkleij

Afgelopen zaterdag was het nat, maar ondanks de regen was het genieten van het vertoonde spel van Laren99. De teruggekeerde Fred Roest heeft van zijn team een nieuw geheel gemaakt waar  de passie en het plezier van afspat.
VVZ uit Soest o.l.v. John van Loen was de geduchte tegenstander, en de verliezer van deze wedstrijd kan waarschijnlijk het periode kampioenschap vergeten.
De publieke belangstelling was iets minder toen er om 14.30 uur werd afgetrapt op een voortreffelijk geprepareerde grasmat ( Jan Willard en Ron Roetman)
Na het fluitsignaal was het VVZ die de toon zette en kregen direct 2 opgelegde kansen die tot opluchting van Laren hopeloos om zeep werden geholpen.
Direct na deze opening trok Laren het initiatief naar zich toe en werd goed combinerend de openingstreffer gezocht maar niet gevonden, diverse kansen werden niet benut en ook een overtreding binnen de 16 werd niet bestraft.
VVZ had helemaal niets in te brengen maar volgens aloude voetbalwetten openden zij via een goede counter de score. (0-1)Laren paste hun spelwijze niet aan en bleven onverkort op de aanval spelen en dat leidde vlak voor rust via een mooie solo van uitblinker Jeroen Roest tot de gelijkmaker. (1-1).
Na de rust startte Laren furieus en kregen ook gelijk een grote kans en duurde het tot de 60ste minuut toen Joey Franken de 2-1 mocht intikken. Enkele minuten later was Jordi Karssen verantwoordelijk voor de 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. De warrig leidende scheidsrechter kreeg teveel commentaar op zijn leiding en dat leidde ertoe dat uitblinker Jeroen Roest voor de tweede keer geel kreeg en het veld moest verlaten.
Door deze onnodige actie bracht hij ongewild zijn team in de problemen en wist VVZ, wederom door een counter de aansluitingstreffer te maken. (3-2)
Het siert Laren dat de mouwen verder opgestroopt werden en bleven voetballend de bovenliggende partij. VVZ probeerde de gelijkmaker te scoren maar vonden daarbij keeper Jeffrey Roest op hun weg. Deze Roest zat achter zijn studieboeken toen hij in de rust te horen kreeg dat doelman Ingmar van Rosmalen onmogelijk verder kon spelen, maar na een telefoontje binnen no-time onder de lat stond.
In de 94ste minuut werd de wedstrijd definitief beslist door een mooie treffer van Rutger Nordemann (4-2) en konden de 3 punten bijgeschreven worden waardoor Laren de koppostie heeft ingenomen samen met Olympia uit Hilversum.
Laren kent dus een super seizoenstart en is het aan trainer Roest en het begeleidingsteam om ervoor zorg te dragen dat Laren de zaken voetballend gaat beslissen en zich niet laten afleiden door warrige scheids- en grensrechters. Het leidt tot onnodige kaarten en schorsingen waarmee zij zichzelf alleen maar mee benadelen.