M. Akkaya

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond de derby tegen AH op het programma en moest trainer Roest het nodige improviseren i.v.m. blessures, schorsingen en absenties. Zo maakte o.a Jeffrey van 't Wout weer zijn rentree en startte Jorn van Rosmalen in de basis. Ook AH moest 3 basisspelers missen en kent een slechte seizoenstart.
Laren had het afgelopen week lelijk laten liggen bij DOSC en had iets goed te maken tegenover de supporters en begon dan ook voortvarend tegen AH en hadden na 5 minuten als een 2-0 voorsprong moeten nemen maar misten op miraculeuze wijze de opgelegde kansen. Het was Jorn van  Rosmalen die met een prachtige actie Jeroen Roest wist te bereiken en deze rondde zijn actie af met een prachtig doelpunt. Deze start zorgde ervoor dat Laren voortdurend de aanval bleef zoeken en lieten het na om de voorsprong verder op te voeren.
Na 20 minuten kantelde de wedstrijd en nam AH het heft meer in handen wat resulteerde in meerdere gevaarlijke aanvallen en was het wachten op de gelijkmaker, en in de  33ste minuut werd een corner loepzuiver ingekopt en was de aansluiting een feit.
Dit tegendoelpunt zorgde ervoor dat Laren weer wakker werd en was het Rick Hoofd die uit een scrimage de 2-1 op het bord zette, waarmee ook de rust werd ingegaan.
Vlak na aanvang van de tweede helft kreeg AH een vrije schop op de rand van de zestien en deze trap werd geblokt door Rick Hoofd waardoor deze enigszins groggy de zijkant moest opzoeken.
Het spel bleef op en neer gaan maar waren de beste kansen voor Laren en duurde het tot de 70ste minuut alvorens Joey Franken uit een slordige, klunsige situatie de 3-1 aantekende en leek er voor Laren geen vuiltje meer aan de lucht. De scheidsrechter van dienst kantelde echter de wedstrijd, Laren scoorde voor iedereen duidelijk de 4-1 en ook de grensrechter van AH was zeker van de geldigheid van dit doelpunt, alleen de scheidsrechter keurde tot ieders verbazing de treffer aan en aansluitend op deze afkeuring volgde een foutje van Jeroen Roest  en bij de aanval van AH werd doelman van Rosmalen in zijn doelgebied ernstig werd gehinderd waardoor de 3-2 uit het niets op het bord stond waarbij aanvoerder Bart Kaarsgaren op keurige wijze de leidsman liet weten dat hij hem niet sterk vond fluiten. De gepikeerde arbiter trok daarop rood en moest Laren met 10 man verder en leek Laren een benauwde slotfase tegemoet te gaan.
Het tiental van Laren herpakte zich echter uitstekend en bleven met 10 man de bovenliggende  partij en was het junior Pepijn van de Berg die zijn goede debuut bekroonde met een mooi doelpunt en en kon Jeroen Kaarsgaren de voorzet van diezelfde van de Berg keurig afronden waardoor Laren met een 5-2 overwinning de koppositie in klasse 3C opnieuw kon overnemen van Hilversum.
Komende zaterdag mag Roest met zijn elftal naar Baarn om daar tegen laagvlieger Baarn de goede seizoenstart een verder vervolg te geven.

Auteur: Chris Bogaers