0 - 5

Laren 99 1

3e klasse C

28 september 2019 14:30

Na de eclatante overwinning op titelkandidaat Hilversum mocht het elftal van trainer Fred Roest op bezoek gaan bij Altius uit Hilversum, deze tegenstander had hun openingswedstrijd verloren en waren gebrand op een goed resultaat tegen de Laarders.
Roest had zijn basiself intact gehouden en begonnen gelijk goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in kleine kansjes. Laren was scherp en won alle duels en Jordi Karssen was na 5 minuten doeltreffend na een zeer goede snelle combinatie. Na deze openingstreffer hield Laren het initiatief en troefde hun tegenstander op alle fronten af. Door deze druk werden diverse kansen gecreëerd wat resulteerde in een hoekschop.
De ingeschoten corner door Joey Franken werd prachtig ingekopt door Jordi Karssen waarmee na 10 minuten de 0-2 op het bord stond.
Altius kon hier weinig tegenin brengen en konden alleen maar hopen op een terugval van de Laarders, deze hoop werd snel de kop in gedrukt want na een onreglementaire actie werd na 15 minuten de bal op de stip gelegd en mocht Jordi Karrssen succesvol aanleggen voor zijn onvervalste hattrick.
Met deze stand werd de rust bereikt nadat een spaarzame aanval van Altius bijna succesvol werd afgerond maar doelman Igmar van Rosmalen (die verder weinig te doen had deze middag) kon de bal nog net aantikken.
Ook na rust kon Altius geen vuist maken en bleef Laren het spel dicteren.
De comfortabele voorsprong werd rustig geconsolideerd en mochten de invallers hun waarde bewijzen. Zonder dat Altius echt gevaarlijk kon worden bleef Laren de  bovenliggende partij en werd de voorsprong verder uitgebreid via doelpunten van Thomas Roest en Joost Knuvers.
Na twee speelrondes is Laren op doelsaldo koploper en mag aankomende zaterdag tegen CJVV in Amersfoort (aanvang 14.30) opnieuw vol aan de bak, maar de eerste resultaten van Laren zijn zeer goed en is het mooi om te zien hoe het plezier en de speelvreugde de boventoon voeren.
Verslag: Chris Bogaers