sv Laren blijft koploper na 1-3 overwinning in en tegen Baarn

3'

3e klasse C

2 november 2019 14:30

SV Baarn - SV Laren 2 november 2019 Uitslag 1-3

Afgelopen zaterdag moest SV Laren op bezoek bij het naburige SV Baarn. De resultaten van beide ploegen waren wat wisselend de laatste weken maar beide teams hadden hun laatste wedstrijd winnend weten af te sluiten. Laren, iets gewijzigd door de afwezigheid van Bart Kaarsgaren en Wessel Roest, begon zeer voortvarend aan de wedstrijd want al in de tweede minuut werd een hoekschop door Wouter Boogers ingekopt en had Laren de gewenste vroege voorsprong te pakken. Het jonge Baarn probeerde wel bij het Laren doel te komen maar moest in de 18e minuut zelfs een tweede tegentreffer toestaan. Joey Franken zette met een mooie dieptepass Jeroen Roest en Jordi Karssen vrij voor het Baarn doel en het was voor laatstgenoemde een koud kunstje om de 0 – 2 in te tikken.  Baarn knokte zich echter terug in de wedstrijd door in de 30e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Menigeen dacht aan een overtreding op doelman van Rosmalen maar de dienstdoende scheidsrechter zag het anders en kende het doelpunt toe. De thee deed Laren geen goed want een foutje van Marcus Morsink betekende een vrije doortocht voor een van de Baarnse spitsen maar de lat bracht redding en zo bleef de stand 1 – 2.  Laren kon aanvallend in de tweede helft geen vuist meer maken en Baarn probeerde alsnog een punt uit het vuur te slepen. Het drong wel aan maar een tweede treffer bleef achterwege. Een kwartier voor tijd kwam voor Laren de drie op het scorebord. Thomas Roest pegelde een vrije schop van grote afstand in de linkerhoek van de goal waar hij de Baarnse doelman mee verraste : 1 – 3.  Hiermee was de angel wel uit het Baarnse spel en stapte Laren na ruim 90 minuten als (mede) lijstaanvoerder van het veld in de wetenschap dat zondag a.s. de eerste periodetitel behaald kan gaan worden. Dat moet dan wel gebeuren in een thuiswedstrijd tegen runner-up Olympia. Afhankelijk van het resultaat tegen Olympia zijn er nog drie andere kandidaten voor de eerste periodetitel dus het beloofd een spannende 9 november te worden. Ongetwijfeld een grote publiekstrekker en hopelijk kan er een klein feestje gevierd worden na afloop op het sportpark De Engh.

Verslag: Peter Majoor