29 augustus 2020 14:30

Scheidsrechter

P. Ambachtsheer

Om de welbekende reden was ook voor sv Laren 1 in maart een abrupt einde gekomen aan een mooi voetbalseizoen. Een onbevredigend einde omdat het elftal van trainer Roest zich graag had willen mengen in de promotiewedstrijden. Het mocht echter niet zo zijn en kunnen we weer aan een nieuw seizoen beginnen. De selectie is aangevuld met diverse talentvolle junioren  uit de groep onder 19, en deze welkome impuls zal de kwaliteit en de concurrentie zeker ten goede komen.

De selectie had al een paar oefenwedstrijden in de benen maar vandaag dan toch weer de eerste officiële wedstrijd. Vierdeklasser Aurora was de eerste tegenstander in het bekertoernooi. Roest kon nog niet over de volledige selectie beschikken waardoor hij de nieuwe lichting een mooie kans kon geven om zichzelf in de kijker te spelen.

Laren begon goed aan de wedstrijd en was zeker gedurende het eerste deel de bovenliggende partij, waarbij diverse kansen werden afgedwongen. Het duurde echter tot de 14e minuut alvorens de 1-0 op het bord stond nadat Joey Franken de toegewezen strafschop onberispelijk in de touwen knalde. In de daarop volgende 10 minuten had de score fors uitgebouwd kunnen worden maar stond het vizier nog lang niet op scherp. Na 25 minuten verslapte het spel en leek het vuur uitgedoofd. Al met al resulteerde dit in een matig schouwspel, waarbij Aurora gebruik maakte van een oude voetbalwet en scoorden op schlemielige wijze de 1-1.

Na rust pakte Laren het weer goed op en wist Joey Franken de bal te ontfutselen waardoor hij Wessel Roest wist te bereiken die daardoor de 2-1 kon noteren.

Het vervolg bleef verder matig. Het was uiteindelijk Arjan Horst die de 3-1 noteerde na aangeven van Wessel Roest.
Dit betekende ook de eindstand omdat er verder niet veel gebeurde behalve een vervelende oogblessure voor Marcus Morssink.
Volgende week zaterdag het vervolg van het bekertournooi, dan is sv Laren te gast in Rhenen.