3e klasse C

10 oktober 2020 14:30

Scheidsrechter

R. Wagtelenberg

Op een nat, en door corona maatregelen helaas nagenoeg leeg sportpark De Engh, werd afgelopen zaterdag de interessante derby afgewerkt tussen SV Laren en het Hilversumse Olympia. Beide ploegen hadden een matige start in de competitie. Olympia was na de eerste drie wedstrijden zelfs nog puntloos maar ook Laren had zich een betere start toegewenst. De eerste helft kenmerkte zich doordat beide teams aanvallend weinig konden uitrichten. De twee gevaarlijkste momenten kwamen op naam van Olympia. Rond de 30e minuut wist de Larense doelman van Rosmalen een van richting veranderde schot nog met een prima reactie tot hoekschop te verwerken maar even later was hij kansloos op een prachtig ingeschoten bal van één van de Olympia aanvallers. Ruststand 0 – 1.  Na de thee zou de wedstrijd pas goed los komen. Olympia wist binnen een kwartier weer twee keer te scoren waardoor Laren tegen een schier onoverkomelijke achterstand van 0 – 3 aankeek. Het werd toch weer een wedstrijd doordat Joey Franken een strafschop – toegekend na een handsbal – in een doelpunt wist om te zetten : 1 – 3. Laren coach Roest wisselde de moegestreden aanvoerder Kaarsgaren en verdediger Boogers voor twee verse krachten en ging vol jagen op de aansluitingstreffer. Hiermee kreeg Olympia diverse kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien maar onzuiverheid in de afronding en de doelpaal van Laren voorkwamen dat scenario tot de 85e minuut : 1 – 4. (Doelpunt ingevallen jeugdspeler Stijn Does). De wedstrijd was beslist in het voordeel van Olympia al wist Laren in de resterende paar minuten de stand nog een iets draaglijker aanzien te geven doordat Joey Franken en Jeroen Roest wisten te scoren. Eindstand 3 – 4. Na 90 minuten kon vastgesteld worden dat Olympia de verdiende winnaar was maar dat Laren zich achteraf zal hebben afgevraagd waarom pas in het laatste half uur de ploeg er een echte wedstrijd van had weten te maken. Complimenten, niet alleen voor de uitstekende scheidsrechter maar ook voor de spelers van beide teams die er onder de lastige omstandigheden toch een sportieve derby van maakten. Hopelijk op korte termijn weer met publiek !

Verslag: Peter Majoor