Achterveld 2 (zon)

Mannen, 2, Groep 1 1

22 maart 2017 20:00

SV Laren ’99 2 – SV Achterveld 2 3 – 0 ( 2 – 0 )

“Laren maakt geen fout in jacht op Europees voetbal” en “Andrea neemt Laren bij de hand” kopten respectievelijk de Telegraaf en de Gooi en Eemlander hedenmorgen, woensdag 23 maart. Slechts een selectie van superlatieven ter inleiding van weer een overwinning van de ploeg van Akkarouid. Hoe anders was dat in de wedstrijd met hetzelfde affiche eerder dit seizoen, toen voor de competitie? Laren ging met een 1-2 verliespartij de boot in en zag de mogelijkheid in te lopen op de gedoodverfde titelkandidaat Roda aan zich voorbijgaan. Het lijkt erop dat het tweede sindsdien stappen heeft gemaakt, want op enkele hachelijke momenten in de eerste helft kwamen de zwart-witten nooit in de problemen. Onze verslaggever, u raadt het al, was ter plaatse.

De vierde ronde, door trainer Akkarouid bestempelt als de kwartfinales, begon hectisch. Scheidsrechter Van Rosmalen had zich bereid gevonden het duel in goede banen te leiden en zag hoe twee ploegen in de beginfase van de wedstrijd elkaar aftastten. Laren was op zijn hoede en begon het duel met de vertrouwde strategie. Achterveld had zich, ondanks een afgeslagen miljoenenbod op Carlos Tévez die toch koos voor een avontuur bij het Chinese Shanghai Shenhua, in de winterstop versterkt en was naar het Noord-Hollandse dorp afgereisd om daadwerkelijk te voetballen. Dit deed het in de beginfase niet onverdienstelijk, maar de bezoekers zagen de grootste kans van de eerste helft op de doellijn gekeerd worden door de sterk spelende Garabet. Laren leek wakker geschud en trok in de 22e en 23e minuut het duel naar zich toe. Eerst was het Andrea (Guido, red.) die op 30 meter van het duel de bal kreeg toegespeeld, geen afspeelmogelijkheid vond en besloot op het doel te schieten. De kleine keeper deed zijn beklag bij zijn medespelers – “Hoe kan hij zo vrij staan?!” – en kon niet voorkomen dat de boogbal tot doelpunt werd bekroond. Het duurde vervolgens minder dan 30 seconden, analytici wisten te melden dat dit vanaf de aftrap gezien het snelste doelpunt was dit seizoen, voordat de 2-0 op het scorebord stond. Wie anders dan Resing was het die een klutsbal in de diepte op waarde schatte en de uitkomende keeper met een bekeken schuiver wist te verschalken. Nu was het de beurt aan Achterveld om wakker geschud te worden, maar dit gebeurde niet (helemaal). Grote kansen voor Van Ieperen, Schneller en Kaarsgaren (Jeroen, red.) leidden echter niet tot een treffer.

De tweede helft ving aan met enkele mutaties: Kaarsgaren (Martijn, red.) verving Schneller, Kaarsgaren (Jeroen, red.) maakte plaats voor Andrea (Daniël, red.), waardoor Creemers doorschoof naar het middenveld, en Visscher viel in voor de opnieuw sterk opterende Mulder. Akkarouid had zijn mannen de opdracht meegegeven in de tweede helft de bal sneller te laten gaan en hoger druk te zetten. Dit deed het met verve, waardoor de eerste kansen van het tweede bedrijf voor Laren waren. Kaarsgaren had echter zijn vizier nog niet op scherp en het linkerbeen van Resing deed niet wat het rechterbeen zo goed kan. Ook Broere wist met zijn mindere linker niet voor de 3-0 te tekenen, waardoor het nog onnodig lang spannend bleef. Doordat Laren hoger druk zette en de wedstrijd tegen Roda nog in de benen had, werd het speelveld erg groot. Dit bood Achterveld de gelegenheid er voetballend uit te komen. Tot grote kansen leidde dit niet, tot frustratie van de bezoekers, waardoor er een grimmige sfeer op het veld ontstond. De leidsman van dienst liet zich niet van zijn wijs brengen en handelde kordaat. Hierdoor werden potentiele opstootjes in de kiem gesmoord. Mulder werd opnieuw ingebracht en vervulde bij de laatste treffer van de wedstrijd een hoofdrol: op zijn aangeven kon Kaarsgaren met een doffe knal in de rechterhoek voor de 3-0 tekenen.

Met deze overwinning plaatst Laren zich zonder al te grote inspanning voor de halve finale van het bekertoernooi. Het enige gevaar dat op de loer ligt voor de ploeg van Akkarouid is dat het door al deze overwinningen wedstrijden te gemakzuchtig gaat benaderen (bijvoorbeeld zoals tegen Abcoude, red.). Tegenstander van afgelopen zondag Roda wist zich door een 2-7 overwinning op Hoogland eveneens te plaatsen voor de volgende ronde: nóg een affiche als afgelopen zondag is dus niet ondenkbaar. De namen van beide ploegen gaan in de koker en zullen komende vrijdag in het Zwitserse Basel meegenomen worden in de loting voor de volgende ronde. Het belooft een spannend slot van het seizoen te worden.