Laren 2 bereikt kwartfinales beker en ligt op koers voor Europees voetbal

12 april 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

SV Laren '99 2 - R.K.S.V. Pancratius 8 6 - 1 ( 4 - 0 )

Daags na de eclatante overwinning in de beker (6-1 tegen Pancratius, red.), stonden de spelers van Laren 2 alweer op het trainingsveld. De sfeer was ontspannen, de benen waren zwaar. Er werd gelachen, en dat kenmerkt misschien wel het best de huidige situatie waarin het tweede elftal van de Noord-Hollandse club zit. Ondanks het zware programma, de ploeg is nog op twee fronten actief, gaat het de mannen van Akkarouid voor de wind. Het kampioenschap zit er niet meer in, maar de kwartfinale van de beker is inmiddels bereikt en ook de tweede plek lijkt, met twee punten meer en een wedstrijd minder dan de nummer drie, binnen handbereik. Gevraagd naar de succesformule noemen prominenten van Fox Sports de passie van de trainer, het tactisch vernuft waarmee sommige wedstrijden worden aangegaan, maar ook de eerdergenoemde uitmuntende sfeer. De spelers werken voor elkaar, regelmatig wordt er een biertje (te veel) gedeeld en ploegen die winnen, die hebben plezier. Dit plezier straalde ervan af in de achtste finale van het bekertoernooi, waarin een plek in de kwartfinale op het spel stond.

Binnen 10 minuten stond de thuisploeg met 2-0 voor. Een parallel naar het duel met HVC (10-1 winst, red.) was gauw gelegd, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Laren begon dus flitsend aan het duel met R.K.S.V. Pancratius 8 en wist dit in doelpunten uit te drukken via Kaarsgaren (Martijn, red.), die net als de zondag daarvoor de score opende en dit deed op aangeven van Resing, en vervolgens Resing, op aangeven van Broere. De aanvallen volgden elkaar in hoog tempo, niet in de laatste plaats vanwege het goed functionerende middenveld, waarop Flink Jr. een belangrijke rol speelde. Ook achterin hield Laren het de eerste helft goed dicht. Spits Broere zag zich later de bal ontfutseld worden toen hij oog in oog kwam te staan met de kleine doelman van de bezoekers en net te veel tijd nodig had om tot een oplossing te komen. Dat de doelman klein was, was ook verdedigende middenvelder Andrea (Guido, red.) opgevallen. Nadat Broere in de 18e minuut voor de 3-0 had getekend, bijzondere vermelding voor de flitsende actie van Resing daaraan voorafgaand, kreeg Andrea de bal op een 30 meter van het doel toegespeeld. Hij legde de bal klaar, dacht even terug aan het duel met Achterveld (3-0 winst, red.), en haalde uit. De dwarrelbal legde de weg naar het doel in tergend laag tempo af, ging over de doelman heen, maar in plaats van de omhelzing van het net te voelen, eindigde op de paal. Dit verschafte de kordate Resing de kans het cadeautje uit te pakken en zo in de 37e minuut voor de 4-0 te tekenen.

Lukte er dan helemaal niets bij de ploeg uit Badhoevedorp? Jawel, via de Jan Koller van de lage landen lukte het de bezoekers een aantal keer om doelman Out te bereiken. Lang niet altijd slaagde Laren erin de vroege pressie die het zette te belonen met balbezit, onder andere doordat de behendige middenvelders van Pancratius zich hier onderuit wisten te voetballen. Tot grote kansen leidde dit echter niet, waardoor de ruststand van 4-0 verdiend was.

Akkarouid was trots op zijn mannen, maar benadrukte in de rust dat er nog winst was te behalen in de omschakeling. Nog te vaak gebeurde het dat niet iedereen goed meedeed bij momenten van balverlies, waardoor de tegenstander er een aantal keer goed uit kon komen. De uitspraken sneden hout, want het begin van de tweede helft was voor Pancratius. Of dit nou kwam door zwak omschakelen of door gemakzucht aan Larense zijde: de bezoekers werden gevaarlijker. Met Van Rosmalen (Jorn, red.), Schneller en Mulder in de gelederen lukte het niet om het gewenste positiespel te spelen. Irritaties maakten zich van de thuisploeg meester en het voelde deze gevoed worden door een scheidsrechter die niet altijd even arbitrair leek op te treden. Dat het duel feller werd was niet verwonderlijk: Pancratius zat in een redelijk uitzichtloze situatie en deed er alles aan om het tij te keren. Dit eiste zijn tol in de vorm van een blessure bij centrumverdediger Morsink, die na het incasseren van een onnodige overtreding noodgedwongen het veld moest verlaten. De bezoekers roken bloed en wisten de drang naar voren in de 70e minuut uit te drukken in een doelpunt. Een corner werd door de Larense defensie niet goed verwerkt. Dit bood een van de kopsterke verdedigers uit Badhoevedorp voor het eerste en enige doelpunt van de bezoekers te tekenen. Dat het slechts bij een tegentreffer bleef voor de zwart-witten was misschien wel toe te schrijven aan het opnieuw inbrengen van Flink Jr., die in de rust plaats maakte voor Van Rosmalen. Hoewel hij in de eerste helft een doelpunt onterecht afgekeurd zag worden en een aantal kansen niet wist om te zetten in een treffer (zie ook link naar video onderaan, red.), begon het toch weer te lopen toen de kleine aanvallende middenvelder op rechtshalf werd gepositioneerd. Met een strakke corner was hij het die een grote bijdrage leverde aan het slotakkoord van de wedstrijd. Nadat Kaarsgaren (Martijn, red.) in de 84e minuut voor de 5-1 tekende, vond Flink Jr. het hoofd van Van Rosmalen, door sommigen beschouwd als kleinste man op het veld, die de keeper met een heerlijke kopbal wist te verrassen (zie ook link naar video onderaan, red.). Eindstand: 6-1.